Trauma coaching met EFT, Focusing en neuropsychologie

Hou je continu de reacties van anderen in de gaten en neig je je aan te passen? Sta je vaak ‘aan’ en kun je buitenproportioneel boos worden of juist van angst dichtklappen? En merk je op dat je slechts in specifieke situaties zo heftig reageert? Dit soort sterke reactiepatronen hebben vaak hun oorsprong in onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Er kan sprake zijn van trauma, waar je je bewust of minder bewust van bent.

Wat is een trauma?

Een trauma is een overwerkte gebeurtenis uit het verleden, zoals een schokkende gebeurtenis, de dood of ziekte van een dierbaar persoon of een onveilige (thuis)situatie of opvoeding. Bijbehorende emoties worden vaak diep weggestopt, zodat men door kan gaan. Echter komen deze onderdrukte emoties naar boven in onverwachte situaties of op een later moment in je leven.

Hoe zou het zijn als je (jeugd)trauma’s kunt verwerken, zodat je stabieler en vrijer in je huidige leven kunt staan?

“Je bent goed zoals je bent, inclusief waar je vandaan komt.”

Wat is het resultaat?

  • Positief zelfbeeld, meer zelfliefde en acceptatie van wie je bent.
  • Meer innerlijke rust en emotionele stabiliteit.
  • Oplossen van emotionele blokkades en onverklaarbare fysieke klachten.
  • Meer vertrouwen in jezelf en de ander; sociale omgang wordt gemakkelijker.
Traumaverwerking

Waar kan ik jou mee helpen?

Als master coach en counselor, gespecialiseerd in emotieregulatie en traumaverwerking, help ik je om schokkende gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. Zo kun je meer innerlijke rust en emotionele stabiliteit ontwikkelen.

Mijn benadering

Afhankelijk van de situatie en de persoonlijkheid van mijn cliënt, werk ik met methodes als Emotional Freedom Techniques (EFT), Focusing en inzichten uit de neuropsychologie. Deze methodes zijn erop gericht om de geblokkeerde of onderdrukte emoties te laten stromen. Hierdoor lossen de belemmeringen die ze geven in je huidige leven op.

• EFT is een methode om negatieve emoties te neutraliseren. We starten vanuit een concrete situatie waar je op dit moment heftige emoties of een blokkade ervaart. Terwijl je zachtjes op een serie acupressuurpunten klopt, benoem je de gedachten, gevoelens of emoties die op dat moment opkomen. Door het kloppen stimuleer je de ontspanningsrespons van het lichaam, waardoor je stap voor stap bij de kern van de oorspronkelijk traumatische ervaring komt, zodat je de trauma kunt verwerken.

• Focusing biedt handvatten om in contact te komen met je binnenwereld (bijvoorbeeld via lichaamssensaties, gevoelens of beelden), zonder hierdoor overspoeld te raken. Je leert meer op je intuïtie te vertrouwen, je innerlijke wijsheid te ontwikkelen en je trauma’s te verwerken.

• Via technieken uit de neuropsychologie ontwikkel je meer zelfvertrouwen door helpende gedachten en overtuigingen laten groeien. Dit doen we door het aanleggen van nieuwe neurologische verbinding in het brein.

Laag voor laag, en met respect voor wat lichaam en geest toelaten, kun je de lading van trauma’s achter je laten. De weg is dan vrij voor nieuwe denkpatronen en nieuw handelen. Hiermee ontstaat meer innerlijke rust en emotionele stabiliteit in jezelf. Je ontwikkelt veerkracht, waardoor je mentaal flexibeler wordt.

“Beleef je innerlijke metamorfose”

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je meer innerlijke rust vinden en negatieve emoties loslaten door het verwerken van trauma’s? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan. Aan de hand van jouw situatie en je wensen stemmen we begeleidingsdoelen af, waardoor je met meer rust en zelfvertrouwen in je leven en werk kunt staan. 

Online coaching