Coaching bij emoties, spanningsklachten en traumaverwerking

Ben je in een uitdagende situatie terechtgekomen en ervaar je oplopende spanningen en emoties? Of heb al langer aanhoudende spanningsklachten, ondanks dat je zo je best doet? Zou je willen leren hoe je uit deze negatieve spiraal kunt stappen en anders met spanning en emoties kunt omgaan?

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van spanningsklachten gekoppeld aan specifieke situaties of bij herstel van burn-out. Ik help je tot rust te komen, inzicht te krijgen in je belemmerende gedachten en patronen en die te doorbreken. Je leert je anders te verhouden met wat op je pad komt waardoor je vanuit veerkracht nieuwe keuzes kan maken.

Met welke klachten kun je bij mij terecht?

Coaching voor particulieren
“Ik zie nu in dat elke uitdagende situatie bijdraagt aan mijn persoonlijke ontwikkeling. In de sessies heb ik ervaren hoe mijn angsten konden transformeren in zelfvertrouwen.”

Laurence H.

breathe bloeiing

Eerste hulp bij oplopende spanningsklachten

Als boosheid en frustraties sterk oplopen, neig je misschien ‘uit de bocht te vliegen’ en onhandige dingen te zeggen of te doen, achteraf met schaamte of spijt. Ook angsten kunnen veel stress en ineffectief gedrag veroorzaken, zoals vermijden, terugtrekken of drammerig worden.
Spanningsklachten hebben, bewust of onbewust, te maken met onderliggende emoties, zoals
boosheid, angst, verdriet of onmacht. Onprettige emoties neigen we te vermijden of te onderdrukken, uit angst de controle te verliezen. Het bijzondere van emoties is juist dat ze in sterkte afnemen als je ze leert kennen en er contact mee kan maken.

Wil je leren je emoties te reguleren en effectief te communiceren, zodat je moeilijke situaties durft aan te gaan en ze constructief kunt benaderen, bespreken en oplossen?

  • je eigen stresspatroon leert te herkennen en te begrijpen;
  • je de onderliggende gedachten, gevoelens en emoties kan erkennen en er zo voor kunt zorgen dat ze in kracht afnemen en ruimte maken voor rust en (zelf)vertrouwen.

Zo kun je vanuit emotionele stabiliteit de meest uitdagende situaties aan.

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Ik ben particulier, werkgever of student.

Beter omgaan met tegenslag

Als een situatie anders loopt of spannend wordt, neigen we te schieten in ons controlemechanisme. Waar de ene persoon op kracht gaat en extra hard gaat werken, kan een ander gaan verlammen en zich juist terugtrekken. Deze weerstand kost ons veel energie en als dit langdurig aanhoudt, dan kunnen we chronische spanningsklachten ontwikkelen en dreigen we uit te putten en ons ongelukkig te voelen.
Het goede nieuws is dat je kunt leren op een andere manier met uitdagende situaties om te gaan: vanuit openheid en flexibiliteit, moeiteloosheid en flow.

Wil je leren hoe je deze skills kunt ontwikkelen zodat je met plezier in je leven en werk kan staan, wat er ook op je pad komt?
Ik begeleid je in het ontwikkelen van een positieve mindset en het versterken van je veerkracht door naar je innerlijk wijsheid te luisteren. Dit doe je door contact te leren maken met je gedachten, gevoelens en emoties bij uitdagende situaties en die te erkennen. Deze zullen in kracht afnemen en transformeren, waardoor je opnieuw naar de uitdagende situatie kan kijken en passend kan handelen.
Wil je een stap verder in je persoonlijke ontwikkeling en leren vrijer in je leven en werk te staan?

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Ik ben particulier, werkgever of student.

Als trauma’s nog in de weg zitten…

Soms ben je niet bewust van de impact van gebeurtenissen uit je verleden, zoals het overlijden van ouders op jonge leeftijd, een scheiding, opvoeding, pesten, emigratie, ziekte, etc. Wellicht heb je de bijhorende emoties diep weggestopt om door te kunnen gaan. En ondanks dat je zo je best doet, blijken deze emoties hun kop op te steken bij de geringste gebeurtenis. Wat als onderdrukken of afleiding niet meer werkt of te veel energie kost?
Met EFT (Emotional Freedom Techniques) leer je hoe je negatieve emoties en spanningen kunt neutraliseren, zodat je er vrij van kunt zijn.

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Ik ben particulier, werkgever of student.

burn-out bloeiing

Spelen er burn-outklachten?

Als je vermoedens hebt dat je ver over je grenzen aan het gaan bent of dat je er zelfs overheen bent gegaan, dan is gespecialiseerde begeleiding op burn-outklachten nodig voor een duurzaam herstel. Wil je weten of je burn-outklachten hebt? Neem vrijblijvend contact met mij op. Dan kan ik je voorzien van deskundig advies.

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?