Podcast 19: Van rouwverwerking naar ruimte voor rouw

Stephanie de Witte Bloeiing Babet te Winkel Verlieskunst

Deze aflevering gaat over rouw en ‘verlieskunst’.
Coach Stephanie de Witte van Bloeiing gaat in gesprek met Babet te Winkel, taalkunstenaar en expert op het gebied van omgaan met verlies. Zelf is zij haar moeder verloren toen zij 20 jaar was. Het ontbrak haar toen aan passende begeleidingsvormen om een weg te vinden in haar rouwproces. Het verlies ‘een plekje geven’ werkte voor haar helaas niet. Na een diepgaande zoektocht naar andere wegen om beter om te gaan met verlies, heeft zij Verlieskunst opgericht; haar missie is  ‘rouw ruimte geven’ door nieuwe begeleidingsvormen aan te bieden om rouw op een goede manier te doorleven.

In dit gesprek gaan we dieper in op:
• Wat is rouw en wat is de impact van verlies op ons wezen?
(verlies van een dierbare, gezondheid of werk).
• Hoe kun je rouw ruimte geven? Wat kunt je anders doen i.p.v. vluchten of verdoven of het traditioneel ‘een plekje geven’?

Ben je confronteert met verlies en heb je ondersteuning hierbij nodig?
Luister en laat je inspireren.

Op www.verliestkunst.nl kun je informatie vinden over hoe je rouw meer ruimte kunt geven via diverse begeleidingsvormen. Daar tref je ook de webshop voor verlieskaarten en het bestellen van het boek ‘Zien in het donker’ van Babet te Winkel .

Voor andere individuele begeleiding kun je terecht bij Bloeiing, praktijk voor coaching,  counseling en traumaverwerking. Plan een gratis oriëntatiegesprek met coach Stephanie de Witte.

De podcast ‘De kracht van Onzekerheid’ is een productie van Bloeiing.nl