Stephanie de Witte,
Master coach & counselor

Mijn specialisatie in beter omgaan met (faal)angst, perfectionisme en burn-out zegt alles over mij; ik ben ervaringsdeskundige en ben zelf ook beoefenaar van deze thema’s. Vanuit mijn jarenlange persoonlijke ontwikkeling en professionalisering begeleid ik je bij het oplossen van jouw vragen. Vanuit een mix van cognitieve en lichaamsgerichte technieken (ACT, TA, Focusing, Mindfulness), help ik je onderzoeken waar je in vast loopt en wat voor jou werkt. De ingezette methodes leren je psychologische flexibiliteit te ontwikkelen, je belemmerende patronen en angsten te doorbreken en dichtbij jezelf te blijven, óók in uitdagende situaties. Hierdoor kun je beter omgaan met de uitdagingen van het leven en zul je makkelijker de dingen doen die je graag wilt. Pragmatisch en stap voor stap, ben je in staat om je talenten beter in te zetten, zodat je vrijer en met (nog) meer voldoening kan leven en werken.
Ik sta achter je!


Mijn leven en werk

1993-2005: Eigenaar en Grafisch Ontwerper bij In Petto, visuele communicatie

2005-heden: Docent en Studentenbegeleider bij het Grafisch Lyceum te Utrecht (MBO)

2011-heden: Master Coach, Counselor en Trainer bij Bloeiing.nl

Mijn loopbaan

Ik ben in Amsterdam geboren en in Frankrijk opgegroeid en geschoold. Na mijn middelbare school besloot ik om terug te keren naar mijn Nederlandse roots. Op de Kunstacademie studeerde ik grafisch ontwerpen en gedreven door de kunst, richtte ik een eigen ontwerpstudio op. Het krijgen van twee kinderen versterkte mijn behoefte aan meer maatschappelijke betekenis. Mijn passie voor het onderwijs en coaching kregen vorm in een beroepsswitch: van zelfstandig grafisch ontwerper werd ik docent, student- en docentbegeleider. Het begeleiden smaakte naar meer verdieping… In 2009 startte ik een drie-jarige opleiding als master coach & counselor en ben ik mijn coachingspraktijk Bloeiing gestart.

Hard werken is het probleem niet; wél de drijfveer waar vanuit je het doet!

Het combineren van part-time banen, studie en gezin is altijd een uitdaging geweest waarbij ik mijn ambities moest afstemmen op mijn energie van dat moment. Fases van overspanning hoorden er geregeld bij, omdat ik hard werkte vanuit bevlogenheid en een diepe behoefte om de wereld iets te bewijzen. Uiteindelijk belandde ik zelf ook in een staat van burn-out, dat achteraf gezien, mijn kans voor vernieuwing bleek. Het transformeren van mijn drijfveren, leren omgaan met mijn grenzen en zelfacceptatie zijn tot nu toe mijn meest waardevolle levenslessen geweest. Het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit zorgt ervoor dat ik hand-in-hand met mijn hele hebben en houden (lees mijn ambities, onzekerheden en angsten), mijn emoties kan reguleren en mijzelf kan aansturen op wat ik werkelijk wil: met voldoening leven en mooi werk leveren in relatie met anderen.

Scholing en kwalificaties

1986: In Frankrijk geschoold: Baccalauréat Economie (= VWO)

1988-1993: Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HBO) > zelfstandige grafisch ontwerpster

2007: Pedagogische en Didactische Vaardigheden om les te geven op MBO en HBO > 14 jaar docent/LOBer

2009-2013: Master Coach en Counselor aan het Europees Instituut te Driebergen (erkende opleiding, post HBO) > Master Coach & Counselor, trainer, schoolcounselor

2015: ACT-trainer/therapeut, Seetrue Opleidingen (6-daagse), ACT (Acceptance and Commitment Therapy) = derde generatie cognitieve gedragstherapie

2018-2019: Opleiding voor Focusing (lichaamsgericht), I-Focus-school, Amsterdam

2011 tot heden: Beoefening van mindfulness in retraites. Professioneel onderhoud via intervisie en supervisie.