“Een vogel is niet bang dat de tak breekt; 
hij vertrouwt op zijn vleugels!”

Stephanie de Witte
Master coach & counselor

Vanuit mijn jarenlange persoonlijke ontwikkeling en professionalisering begeleid ik je bij het oplossen van jouw vraagstukken. Vanuit een mix van cognitieve en lichaamsgerichte technieken, help ik je onderzoeken waar je in vastloopt en wat voor jou werkt. Zo leer je meer psychologische flexibiliteit te ontwikkelen, je belemmerende patronen en angsten te doorbreken en dichtbij jezelf te blijven. Hierdoor kun je beter omgaan met de uitdagingen van het leven en zal je makkelijker de dingen uitvoeren die je graag wilt. Pragmatisch en stap voor stap, ben je in staat om je talenten beter in te zetten, zodat je vrijer en met (nog) meer voldoening kan leven en werken.
Ik sta achter je!

Mijn leven en werk

Ik ben in Amsterdam geboren en vanaf mijn 7e in Frankrijk opgegroeid en geschoold. Rond mijn 18e besloot ik om terug te keren naar mijn Nederlandse roots en ging ik op mijzelf wonen in Amsterdam. Op de Kunstacademie ontmoette ik mijn huidige partner en studeerde ik af als grafisch ontwerper. Met passie voor beeldende communicatie richtte ik samen met een vriendin een ontwerpstudio op genaamd In Petto. Het krijgen van twee kinderen versterkte mijn behoefte naar maatschappelijke betekenis en ging ik naast mijn ontwerpstudio werken als docent en studentbegeleider. Het begeleiden smaakte naar meer verdieping… In 2009 startte ik een erkende driejarige opleiding als Master Coach & Counselor en ben ik mijn coachingspraktijk Bloeiing gestart.

Hard werken is het probleem niet; wél de drijfveer waar vanuit je het doet!

Het combineren van parttime banen, studie en gezin is altijd een uitdaging geweest waarbij ik mijn ambities moest afstemmen op mijn energie van dat moment. Fases van overspanning hoorden er geregeld bij, omdat ik hard werkte vanuit bevlogenheid en een diepe behoefte had om de wereld iets te bewijzen. Uiteindelijk belandde ik zelf ook in een staat van burn-out, dat achteraf gezien, mijn kans voor vernieuwing bleek.

Een open grondhouding, uit het gevecht blijven en leven en werken vanuit een liefdevolle energie, zijn tot nu toe mijn meest waardevolle levenslessen geweest. Het ontwikkelen en beoefenen van psychologische flexibiliteit zorgt ervoor dat ik hand-in-hand met mijn hele hebben en houden (lees mijn ambities, onzekerheden en angsten), mijn emoties kan reguleren en mijzelf kan aansturen op wat ik werkelijk wil: met voldoening leven en mooi werk leveren in relatie met anderen.

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Mijn loopbaan

1993-2005: Eigenaar en Grafisch Ontwerper bij In Petto, visuele communicatie

2005-2019: Docent, begeleider SLBers en Studenten bij het Grafisch Lyceum te Utrecht (MBO)

2011-heden: Master Coach, Counselor en Trainer bij Bloeiing.nl

2019-2021: PlusCoach bij  Grafisch Lyceum te Utrecht (MBO) en MBO Rijnland (VAVO)

Scholing en kwalificaties

2011 tot heden: Continu beoefening van mindfulness in Boeddhistische retraites.
Continu professioneel onderhoud via cursussen, intervisie en supervisie.
2019-2020: Opleiding voor EFT (level 1 t/m 3), EQlibre, Amsterdam
2018-2019: Opleiding voor Focusing (level 1 t/m 4), I-Focus-school, Amsterdam
2015: ACT-trainer/therapeut, Seetrue Opleidingen, ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
2009-2013: Master Coach & Counselor, Europees Instituut te Driebergen (erkende opleiding, post HBO)
2007: Aantekening Pedagogische en Didactische Vaardigheden (post HBO)
1988-1993: Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HBO), grafisch ontwerpen
1986: in Frankrijk: Baccalauréat, profiel economie (gelijk aan VWO)

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?