Mijn visie en coachingsmethoden: leven vanuit verbondenheid met jezelf en alles om je heen

Ik leef vanuit de visie dat alles wat in ons leven gebeurt positief bijdraagt aan onze persoonlijke ontwikkeling. Door naar binnen te gaan en erkenning te geven aan je gedachten, gevoelens en emoties, zal je weerstand verzachten. Angsten en negatieve emoties maken plaats voor begrip en (zelf)vertrouwen waardoor je, bevrijd van oordeel, tot nieuwe inzichten en keuzes kunt komen. Afhankelijk van je wensen en persoonlijkheid, werken we met een combinatie van cognitieve en lichaamsgerichte technieken; altijd inzichtgevend en helend.

acceptance commitment bloeiing
Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

De ACT-methode is niet gericht op het reduceren of onder controle krijgen van angsten, moeilijke gedachten, gevoelens en emoties. In plaats van deze gevoelens te onderdrukken, leer je er op een andere manier mee omgaan. Dit oefenen we door:

 1. In dialoog te gaan met je gedachten, want je bent je gedachten niet!
 2. Hand-in-hand met je angsten, de waardevolle dingen weer doen die je voorheen uitstelde of vermeed.

De ACT-methode zorgt voor meer psychologische flexibiliteit. Hierdoor kun je beter omgaan met de uitdagingen van het leven en zal je sneller geneigd zijn om de dingen te doen die écht belangrijk voor je zijn.

Heb je interesse in Acceptance and Commitment Therapy? Neem gerust contact op voor een gratis adviesgesprek!

bloeiing focusing
Focusing

Focussen nodigt uit om met mildheid te luisteren naar alle delen van onszelf en ze onze volle aandacht te geven. De erkenning die hieruit voortvloeit maakt dat onze gevoelens weer verder kunnen stromen. Focussen biedt handvatten om met onze gevoelens in contact te zijn, zonder ermee samen te vallen. De basis is aandacht voor wat ons lichaam ons vertelt.

Focussen is in veel alledaagse situaties toe te passen. Bij kleine en grote vragen, zoals: ‘Wat voel ik en wat wil ik écht?’ of ‘Wat wil deze klacht mij vertellen?’

Zo kunnen we de wijsheid van ons lichaam gebruiken om ons de weg te wijzen.

Ben je geïnteresseerd in Focusing? Neem gerust contact op voor een gratis adviesgesprek!

emotional freedom techniques bloeiing
Emotional Freedom Techniques (EFT)

Het is een eenvoudige (zelfhulp)methode om heftige gedachten en emoties, gekoppeld aan specifieke situaties, te neutraliseren.

EFT combineert het kloppen op acupunctuurpunten met het benoemen van gedachten en gevoelens, gekoppeld aan een specifieke situatie. Door een proces van zelfacceptatie neemt de lading van de lastige situatie af en ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en (zelf)vertrouwen. De weg is dan vrij voor anders denken en nieuwe acties.

Bij het behandelen van trauma’s* gaan we voorzichtig, laag voor laag te werk, met respect van wat lichaam en geest toelaten.

*Trauma’s als eenmalige heftige gebeurtenis (shock) of als ontwikkelingstrauma gekenmerkt door de herhaling (b.v. onveilige jeugd, pesten, opvoeding).

Ben je nieuwsgierig naar Emotional Freedom Techniques? Neem gerust contact op voor een gratis adviesgesprek!

mindfulness bloeiing
Mindfulness

Mindfulness is leven met aandacht, in het Hier-en-nu, zonder oordeel.

De meeste mensen leven constant in hun hoofd, in hun gedachten. Het overgrote gedeelte van deze gedachten gaat over het verleden of de toekomst.

Met mindfulness ga je juist je aandacht richten op het heden. Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen en houdt je bezig met wat je nu aan het doen bent.

Mindfulness zorgt ervoor dat je stopt met piekeren, minder stress ervaart, effectiever werkt en lekkerder in je vel zit.

Wil je de voordelen van mindfulness ontdekken? Neem gerust contact op voor een gratis adviesgesprek!

Transactionele Analyse (TA)

In communicatie kunnen zich situaties voordoen die niet gewenst zijn. Bij veel gesprekken die mis (dreigen te) gaan, zijn onderliggende emoties de oorzaak. Het gedragsmodel van de TA is een methode om deze interacties te analyseren. De TA gaat in grote lijnen uit van drie basishoudingen (Ego-posities) van waaruit we communiceren met anderen; de Ouder, de Volwassene en het Kind. Het leren herkennen van ons eigen gedrag en dat van anderen binnen deze posities is een belangrijke stap naar het verbeteren van onze interactie met anderen.

Heb je interesse in de Transactionele Analyse? Neem gerust contact op voor een gratis adviesgesprek!

systemisch werk bloeiing
Systemisch werk

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen en onze vriendenkring. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen.

Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegenkomen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk. Met de familieopstellingen, onderdeel van de methodiek systemisch werken, kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken.


Ben je nieuwsgierig naar systemisch werken? Neem gerust contact op voor een gratis adviesgesprek!

Job crafting

Job craften leert je hoe je met kleine aanpassingen je huidige baan beter naar je hand kunt zetten, zodat je werk beter aansluit bij je talenten, capaciteiten en behoeften. Je leert hoe je binnen je huidige baan een betere balans kunt krijgen tussen de taken die energie geven en taken die energie kosten, zodat je duurzaam inzetbaar blijft en met plezier blijft werken.
Job craften richt zich op 4 belangrijke aspecten:

 • Werkomgeving: Hoe kan ik die beter
  maken voor mijzelf?
 • Inhoudelijk: Hoe kan ik een deel van
  mijn taken aanpassen?
 • Werkrelaties: Hoe kan ik effectiever
  communiceren met collega’s?
 • Motivatie: Wat maakt mijn werk de
  moeite waard?

Ben je geïnteresseerd in job crafting? Neem gerust contact op voor een gratis adviesgesprek!

“Ik ontdekte waarom ik steeds zo aan het uitstellen was.
Nu weet ik mijzelf te motiveren en ga ik gewoon aan de slag!”

Ellen W.

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?