Emotieregulatie bij faalangst, onzekerheid en perfectionisme

Heb je last van onzekerheid, continu onrust of paniekaanvallen? Slaap je slecht door piekeren en stel je beslissingen uit? Of heb je last van faalangst en perfectionisme, waardoor je je werk niet los kunt laten? Aanhoudend hoge stress kan impact hebben op je welzijn en functioneren. Wil je leren jezelf tot rust te brengen en een positief zelfbeeld ontwikkelen, zodat jij je uitdagingen vanuit vertrouwen aankunt? Start dan een emotieregulatie training bij Bloeiing.

Hulp bij faalangst, onzekerheid en perfectionisme

Bij onverwachte tegenslag schiet je onbewust in ‘oude mechanismen’ in de hoop dat je de controle hervindt. Dit is stressvol en vermoeiend, doordat je onbewust weerstand biedt op de situatie en vervelende gevoelens. Aan de hand van jouw doelen onderzoeken we je reactiepatronen, hoe je er anders mee om kunt gaan en hoe je jouw emoties kunt reguleren. Door zicht te krijgen op onderliggend ‘oud zeer’ (bijvoorbeeld pijnlijke emoties van afwijzing of miskenning uit je jeugd), deze te helen en nieuwe overtuigingen te laten groeien, bevrijd je jezelf van oude patronen en kom je weer in je kracht.

“Oude mechanismen liefdevol observeren en loslaten”

Mijn benadering

Het uitgangspunt van mijn begeleiding is: ‘Je bent goed zoals je bent’. Dit kan samengaan met de wil om verder te ontwikkelen. We werken dus niet probleemgericht, maar vliegen je begeleidingsvraag aan via een omweg: we bouwen eerst aan een positief zelfbeeld. Dit is de vruchtbare bodem voor verdere ontwikkeling. Daarna zul je merken dat je angsten en blokkades langzaam verminderen en uiteindelijk oplossen.

traumaverwerking

Hoe doen we dat?

 1. Zelfacceptatie
  Eerst onderzoeken we wat een positief zelfbeeld precies inhoudt. Daarna passen we dit toe en leer je jezelf te accepteren, inclusief dat wat je nog niet kunt aanvaarden in jezelf. Je stapt uit het gevecht met jezelf door de oorsprong van je reactiepatronen te leren begrijpen en deze liefdevol te observeren.
 2. Emoties reguleren
  Daarna leer je jezelf tot rust te krijgen en vertrouwd te raken met je binnenwereld. In plaats van het onderdrukken van onderliggende emoties kun je ze nu aanvaarden en tot rust brengen. Je merkt dat angsten oplossen en (zelf)vertrouwen kunt ontwikkelen.
 3. Groei
  Tot slot leer je positieve overtuigingen ontwikkelen door gebruik te maken van inzichten uit de neuropsychologie.
“Leer surfen op de golven van je emoties”

  Wat is het resultaat?

  • Een positief zelfbeeld: acceptatie van jezelf, inclusief je sterke kanten en kwetsbaarheid;
  • Jezelf tot rust brengen: liefdevol observeren van gedachten, reactiepatronen en gevoelens;
  • Zelfvertrouwen ontwikkelen: je grenzen kennen en durven aangeven;
  • Veerkracht: leren omgaan met onverwachte gebeurtenissen en tegenslag;
  • Proactieve houding: je leven zo vormgeven dat het bij jou past.

  Gratis kennismakingsgesprek

  Heb je last van faalangst, onzekerheid of perfectionisme? Ben je moe van het vechten tegen de onderliggende emoties? En wil je anders leren omgaan met emoties? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan. Aan de hand van jouw situatie en ontwikkelwensen stemmen we begeleidingsdoelen af, waardoor je uiteindelijk met meer rust en zelfvertrouwen in je leven en werk kunt staan. Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek voor hulp bij faalangst, onzekerheid en perfectionisme.

  Online coaching