Coaching voor studenten mbo, hbo en wo

Ben jij een student die last heeft van te veel stress, perfectionisme of uitstelgedrag? Terwijl je op een aantal gebieden zeer goed functioneert, kun je soms in specifieke situaties ‘vastlopen’ door gebrek aan zelfvertrouwen. Zo kun je doorschieten in overwerken en kom je niet meer tot rust, of heb je last van hardnekkig uitstel- of vermijdgedrag en kom je in de problemen met deadlines. Ook kan een verdrongen pestverleden je soms nog behoorlijk in de weg zitten. Hoe zou het zijn als je jouw belemmerende gedachten wist te doorbreken en je emoties kon kalmeren zodat je met plezier kan studeren en je diploma kunt halen?
En gespecialiseerde coach kan je hier zeker bij helpen!

“Ik ben gemotiveerd en toch loopt mijn studie niet altijd
zoals ik het zou willen…”

Waar heb jij ondersteuning bij nodig?

Vanuit 15 jaar ervaring met studentenbegeleiding leer ik je anders omgaan met je belemmerende gedachten, gevoelens en emoties.
Je leert jezelf en de ontstane situaties beter te begrijpen: wat maakt dat je doet zoals je doet en de dingen gaan zoals ze gaan? Ik help je oefenen met nieuwe trucjes en technieken zodat je angsten of belemmerende gedachten in kracht kunnen afnemen. Zo kan jij vanuit lichtheid en meer plezier doorpakken en de dingen doen die voor jou persoonlijk en je studie belangrijk zijn.

Wil je sparren over je situatie?

studenten bloeiing school

Wat levert een coachingstraject je op?

Hoe ziet het coachingstraject eruit?

Zullen we eerst vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met mij op voor een gratis adviesgesprek.
  • Tijdens het eerste gratis gesprek bespreken wij jouw situatie en stemmen we de begeleidingsdoelen en het aantal sessies af.
  • De sessies duren 60 à 75 minuten. Face-to-face in mijn praktijk of online.
  • Het coachingstraject bestaat uit verhelderende gesprekken en praktische tips die je in de praktijk kan toepassen.

Mijn aanpak

In mijn ogen is de student de deskundige van zijn eigen oplossingen. Mijn begeleiding is praktisch én verdiepend. We werken op basis van concrete doelen en situaties, onderzoeken wat de onderliggende belemmeringen zijn en hoe je er anders mee kunt omgaan. Ik geef je oefeningen of praktische tips mee die je direct kan toepassen. We evalueren per keer en gaan telkens weer een stap verder zodat je met meer plezier kan studeren en succesvol je diploma kan halen! 

Bekijk deze video voor een preview.

Meer weten over de methoden waarmee ik werk?
ACT (cognitieve gedragstherapie) • Focusing (contact met innerlijke wijsheid) EFT (traumaverwerking) • MindfulnessTransactionele AnalyseSystemisch werk

“Ik ontdekte waarom ik steeds zo aan het uitstellen was.
Nu weet ik mijzelf te motiveren en ga ik gewoon aan de slag!”

Ellen W.

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?