Professionele burn-out coach voor herstel, vernieuwing én preventie!

Voel je je uitgeput en moe? Slaap je slecht en heb je last van concentratieproblemen? Of raak je snel overprikkeld? Als je deze klachten van overbelasting langer dan 6 maanden bij jezelf herkent heb je wellicht last van een burn-out. Vaak willen mensen het zó goed doen, dat ze deze burn-out klachten niet snel zullen (h)erkennen. Het toegeven zou zelfs kunnen voelen als falen en dit is voor velen onacceptabel. Misschien herken je dit gevoel van ‘nog even doorzetten’ bij jezelf?

Hierdoor is het acceptatieproces van je klachten vaak de helft van je burn-out herstel. Daarnaast ondersteunt professionele begeleiding je om oude patronen te transformeren, zodat je op een nieuwe manier in je leven en werk kunt staan. Ben je klaar met het eindeloos doorzetten en heb je behoefte om vanuit plezier en voldoening in je leven en werk te staan? Volg dan een coachingstraject bij Bloeiing voor herstel van een burn-out.

Mijn benadering

Het uitgangspunt van mijn begeleiding is ‘Je bent goed zoals je nu bent’ en daarnaast wil je je ook nog ontwikkelen.
In mijn ogen is mijn cliënt de deskundige van zijn of haar eigen oplossingen. Mijn begeleiding is praktisch én verdiepend. En afhankelijk van de persoonlijkheid van mijn cliënt, gebruiken we een mix van cognitieve en lichaamsgerichte technieken. We werken op basis van concrete doelen en situaties, onderzoeken wat de onderliggende belemmeringen zijn en hoe je er anders mee om kunt gaan.

“Acceptatie is de helft van je herstel”

Wat levert hulp bij een burn-out je op?

 • Eigen stress-signalen herkennen en grenzen aangeven;
 • Inzicht en begrip in eigen functioneren;
 • Acceptatie en mildheid voor alle aspecten van jezelf;
 • Effectief functioneren en communiceren;
 • Optimale inzet van je capaciteiten en talenten;
 • Flexibele mindset die open staat voor alles wat op je pad komt.
rust en zelfvertrouwen

Hoe gaan we aan de slag?

Het burn-out coaching traject start altijd met een gratis kennismakingsgesprek en een verdiepende intake, waarbij we jouw situatie en behoeften bespreken. Uiteraard is er ook aandacht voor een zorgvuldige afstemming tussen jou, je leidinggevende en bedrijfsarts. Vervolgens gaan we aan de slag met een combinatie van cognitieve en lichaamsgerichte technieken; altijd verdiepend en inzicht gevend.

 • Acceptatie van de situatie en in jezelf landen
  “Je bent goed zoals je bent, inclusief dat wat je nog niet kunt aanvaarden in jezelf.”
  Acceptatie is het halve werk en het fundament voor verdere groei. Afhankelijk van je situatie, begeleid ik je eerst bij het fysieke en mentale herstel van jouw burn-out. Je bouwt weer energie op en leert naar je lichaam te luisteren. In deze fase leer je stevig te verankeren in jezelf en herken je jouw mogelijkheden en grenzen.
 • Oude patronen transformeren en vernieuwen
  Daarnaast gaan we aan de slag met het verkrijgen van inzicht in je eigen functioneren. Op basis van praktijksituaties gaan we op onderzoek uit: welke rollen en patronen typeren jouw gedrag? Je leert oude mechanismen op liefdevolle wijze te transformeren, zodat je veerkrachtig in je leven en werk kunt staan.
 • Weer aan het stuur van je leven en werk
  Werkre-integratie vindt stap voor stap plaats in overleg met de bedrijfsarts en leidinggevende. Via jobcrafting kijken we hoe je binnen je huidige baan een betere balans kunt vinden. Hierbij gaat het om balans tussen werkomstandigheden, takenpakket en motivatie. Hierdoor ben je duurzaam inzetbaar en blijft je met plezier werken. Uiteraard heeft burn-out preventie onze aandacht zodat je niet in deze burn-out klachten terugvalt.

Wat is het resultaat?

‘Eindeloos doorzetten’ maakt plaats voor een open en lerende houding, waarbij je veerkrachtig de regie hebt.
Verankerd zijn in jezelf, uit het gevecht blijven en leven vanuit een liefdevolle energie; dit zijn de belangrijkste doelen die centraal staan in mijn aanpak. Het ontwikkelen en beoefenen van psychologische flexibiliteit zorgt voor emotieregulatie. Hiermee kun je jouw leven vormgeven, zoals jij dat zelf wilt.

“Hard werken is het probleem niet;
wel de drive waar vanuit je dit doet.”

Gratis kennismakingsgesprek

Heb je het vermoeden dat je tegen burn-out klachten aanloopt en heb je behoefte aan professionele begeleiding om hier sterker uit te komen? Neem contact met mij op voor een gratis oriëntatiegesprek, waarbij wij jouw situatie en vragen bespreken. Aan de hand van deskundig advies kun je vervolgstappen zetten richting herstel en vernieuwing.

Online coaching

Test jezelf!

Wil je meer zicht krijgen op je spanningsklachten en weten waar je vermoeidheid of demotivatie vandaan komen?
Bloeiing stelt twee vragenlijsten ter beschikking. Download hier de gratis testen:

Onderzoek je Energiebalans

Hoe sta ik in mijn werk?

“Het invullen van de vragenlijsten gaven mij zicht op welk aspect ik leegloop.
Niet alles gaat dus slecht; ik zie nu waar het beter kan.”

Marc H.